875
no progress indication when uploading files
posted

Ive added an upload funtion which is working fine except there is no progress indicator

I have this in my web.config

 <handlers>
      <add name="dotless" path="*.less" verb="GET" type="dotless.Core.LessCssHttpHandler,dotless.Core" resourceType="File" preCondition="" />
      <add name="IGUploadStatusHandler" path="IGUploadStatusHandler.ashx" verb="*" type="Infragistics.Web.Mvc.UploadStatusHandler" preCondition="integratedMode" />
    </handlers>

and this in modules

<add name="IGUploadModule" type="Infragistics.Web.Mvc.UploadModule" preCondition="managedHandler" />

and this is the uploader definition in my page

@(Html.Infragistics().Upload()
                                        .ID("igUploadCompanylogo")
                                        .ControlId("igUploadCompanylogo")
                                        .AutoStartUpload(false)
                                        .Mode(UploadMode.Single)
                                        .ProgressUrl(Url.Content("~/IGUploadStatusHandler.ashx"))
                                        .AllowedExtensions(new List<string>() { "jpg", "png" })
                                        .MaxFileSize(1024000)
                                        .Render()
                                        )

files are uploaded ok, but the progress bar never works.  Am I supposed to have a copy of IGUploadStatusHandler.ashx in my site ?  I dont have one and I have no idea where to get it from

Parents
No Data
Reply
  • 245
    Offline posted

    Hello Mark,

     

    Thank you for posting in our forum.

    You don’t need to manually add the IGUploadStatusHandler.ashx to your website, it is managed by an HTTP handler that comes with the Infragistics.Web.MVC.dll.

    Could you please check if your progressUrl is correct – try opening the Dev Tools network tab of your browser and see what you get as a response from the server - this article would give you more detailed explanation about the file status and error codes you could get:

    http://help.infragistics.com/Help/Doc/jQuery/2013.2/CLR4.0/HTML/igUpload_Using_HTTP_Handler_and_Modules.html

     

    Also event handlers could be attached on the client-side in order to monitor the upload process and could provide you some more information about the cause of the issue, like in this sample:

    https://www.igniteui.com/file-upload/upload-progress-manager

     

    You could also try ignoring the URL of the HTTP handler in your Global.asax file, in the Application_Start method, like this:

    protected static void RegisterRoutes(RouteCollection routes)

    {

       routes.IgnoreRoute("IGUploadStatusHandler.ashx");

    }

    If none of these work, or you need any additional assistance - feel free to contact me.

Children