Post Upgrade Designer Issue

Not Answered This post has 0 verified answers | 4 Replies | 2 Followers Thread's RSS feed.

indxlogic
Points 380
Replied On: Thu, Oct 19 2017 11:13 AM Reply

I have upgraded my project file to the latest version of the Infragistics tools.  My project compiles and runs fine, but I can no longer use the designer.  Instead of showing the controls in line, they are shown as components below the form.  I have tried adding and removing references several times.  Switching between versioned and unversioned assemblies.  Nothing seems to work.  Occasionally the designer file is re-written with lines missing.  I have to revert that file from SVN.  That last part has happened on and off for a long time and isn't new to this particular problem with the designer not working.


  • Post Points: 20

All Replies

Sahaja Kokkalagadda
Points 5,810
Infragistics Employee
Replied On: Fri, Oct 20 2017 12:00 PM Reply

Hello Matthew,

When you install a specific version of our product then that version design assembly is added to your GAC. Control’s that can be used at design time are of this installed version.

Please verify the below steps in order to identify the cause of this designer issue.

1. What is the complete version number of the Infragistics product that you have installed on your machine? (Including the build number)
2. Does the references version number and the installed product version number match?
3. Is the version number same for all the references in the project?

I will further look into this issue as soon as I receive this information.

Sincerely,
Sahaja Kokkalagadda
Associate Software Developer

  • Post Points: 20
indxlogic
Points 380
Replied On: Sun, Oct 22 2017 11:18 AM Reply

I have many versions installed  locally. [2014.2, 2015.1, 2016.1, and 2017.1]

For the latest version the version-free assemblies are all 17.1.20171.1008, the versioned assemblies are 17.1.20171.2026.

My project file references the version free assemblies and all references are 17.1.20171.1008.

I have included a txt file with the Infragistics files in the GAC.

  • Post Points: 5
indxlogic
Points 380
Replied On: Mon, Oct 23 2017 10:31 AM Reply

I wouldn't say I have "fixed" it, but I do have the designer back.  I un-installed all previous versions of Infragistics.  By itself that didn't change anything.  I then removed all references to the version free assemblies and changed them to the standard assemblies.  After re-building, the designer was usable again.  I can't say I like that approach, but it did work.

  • Post Points: 20
Sahaja Kokkalagadda
Points 5,810
Infragistics Employee
Replied On: Tue, Oct 24 2017 3:21 PM Reply


Hello Matthew,

Version free assemblies can be used at design time. Refer to this online help article on how to use them in your application.

Please try the above suggestion and let me know if it worked for you.

Sincerely,
Sahaja Kokkalagadda
Associate Software Developer

  • Post Points: 5
Page 1 of 1 (5 items) | RSS